Fietsverhuur Terschelling

Landal terschelling
Boek nu je huisje bij Landal op Terschelling, klik hier!
Naast de vele activiteiten kunt u Terschelling ook per fiets verkennen. Indien u het teveel werk vindt om uw eigen fietsen mee te slepen, kunt u op meerdere plekken op het eiland ook terecht voor fietsverhuur om zo alsnog de omgeving per fiets te verkennen. Terschelling heeft een uitgebreid netwerk van vele fietswegen door prachtige natuurgebieden en langs diverse bezienswaardigheden. Zo kunt op Terschelling langs mooie natuurgebieden als de Noordervaarder rijden, door gezellige plaatsen als Midsland rijden of langs het mooie groene polderlandschap rijden.

Landal terschelling
Boek nu je huisje bij Landal op Terschelling, klik hier!

Op diverse plekken verspreid over Terschelling kunt u terecht voor uw fietsverhuur. Terschelling is dertig kilometer lang en ongeveer 4,5 kilometer breed. Zo kunt u naast een mooie fietstocht door de duinen er ook voor kiezen het binnenland met zijn mooie bossen en weilanden te ontdekken. Via de zoekmachine Google kunt u in de omgeving van uw vakantiebestemming kijken waar u terecht kunt voor fietsverhuur. Naast het zoeken op Google kunt u via de site van de VVV van Terschelling gebruik maken van het “zoek en boek” systeem. U vult hier een aantal gegevens in zoals de soort accommodatie en de locatie, en u krijgt meteen een compleet overzicht van fietsverhuur bedrijven in de omgeving.

Als u ervoor kiest Terschelling per fiets te ontdekken wilt u natuurlijk niet met zware bagage op weg gaan. Veel fietsverhuur bedrijven bieden dan ook de service aan om uw fiets af te leveren op het adres van uw vakantie bestemming. Ook is het mogelijk direct na overtocht met de veerboot op de fiets te stappen. U kunt dan uw bagage in de meeste gevallen gratis laten bezorgen! Het is wel verstandig om vooraf te informeren naar deze mogelijkheid. Veel fietsverhuur bedrijven willen dit meestal een dag van te voren weten zodat zij met u kunnen afstemmen hoe laat en waar de bagage moet worden klaargezet. In de meeste gevallen is het vervoer van deze bagage wel op eigen risico.

Met een kaart leuke fietsroutes fietsen

Als u klaar bent om Terschelling te verkennen kunt u met de gratis meegeleverde kaart van uw fietsverhuur bedrijf een route uitstippelen. Mocht u tijdens het fietsen onverwachts problemen krijgen met uw gehuurde fiets, dan zijn er op Terschelling extra servicepunten voor reparatie en onderhoud. Mocht u niet in de buurt zijn van deze servicepunten is een telefoontje naar het fietsverhuur bedrijf vaak al voldoende en wordt er zo snel mogelijk een nieuwe fiets gebracht.

Bij de meeste fietsverhuur bedrijven kunt u kiezen uit een breed assortiment fietsen. Dit komt doordat Terschelling veel soorten fietsroutes heeft door verschillende terreinen en natuurgebieden. Er is voor iedereen wel een gepaste fiets beschikbaar. Meestal zijn fietsen uit diverse categorieën beschikbaar. De normale fiets, versnellingsfietsen (3 tot 7 versnellingen), sportfietsen, all terrain bikes, speciale fietsen en niet te vergeten kinderfietsen. Onder de categorie speciale fietsen vallen Tandems, kindertandems, damesfietsen met extra lage instap en elektrische fietsen.

Ook kunt u bij veel fietsverhuur bedrijven extra accessoires bij de fiets huren. Zo kunt u de fiets uitbreiden met een Maxicosy, een trailerbike voor uw kinderen, een achter- of voorzitje, een Windscherm , fietstassen of een fietsmand en een hondenkar of mand. Er worden bij de meeste fietsverhuur bedrijven wel extra kosten in rekening gebracht als u extra accessoires voor de fiets wilt huren.